Lansarea oficială a proiectul „Împreună cu cetățenii pentru combaterea corupției în comunitățile locale din raioanele Cahul și Căușeni”

Miercuri, 22 februarie 2023, a avut loc lansarea oficială a proiectul „Împreună cu cetățenii pentru combaterea corupției în comunitățile locale din raioanele Cahul și Căușeni”.

Grație proiectului vor fi create 2 Consilii Locale de Transparență și 3 Comitete Cetățenești de Monitorizare, vor fi organizate 9 reprezentanții ale spectacolului social „Oare sunt și eu corupt?” și concursuri de eseuri/video-uri pentru copii și tineri.

În sesiunea de deschidere a evenimentului cu un cuvânt de salut au venit:

  • Vitalie Ponomariov, director executiv, Asociația ECOU
  • Snejana Caledji , directoare executivă, Centrul „Pro-Europa” Comrat
  • Corneliu Omelian, consilier anticorupție și implicare OSC, GIZ Moldova
  • Denis Țuțuianu, șef adjunct, Direcția Generală Teritorială SUD CNA
  • Tatiana Romaniuc, viceprimar al Municipiului Cahul
  • Ciuchitu Vera, reprezentantă a Asociației partenere din Căușeni, Asociatia Psihologilor Tighina

Aducem sincere mulțumiri paneliștilor care au vorbit despre mecanismele/instrumentele/metodele de sensiblizare și implicare a cetățenilor & OSC-urilor în prevenirea și combaterea corupției:

  • Carsten Mahnke, expert internațional în domeniul justiției
  • Dmitri Moruz, directorul Agenției Relații Interetnice a Republicii Moldova
  • Victor Koroli , director executiv „Alianța Infonet”
  • Gheorghe Mandru, director Teatrului „B.P.Hasdeu” Cahul

În cadrul intervenției on-line, Max Cârlan, directorul Asociației „MOLDOX”, a salutat parteneriatul cu Asociația ECOU 🤝 și a venit cu inițiativa de a implica tinerii/tinerele care vor participa la concursul de videou-uri la laboratoarele Moldox Lab Moldox Festival, care se va desfășura la Cahul la mijlocul lunii iunie.

Sincere mulțumiri reprezentanților autorităților și serviciilor publice, instituțiilor publice și OSC care au participat la eveniment: Vera Ciuchitu și întreaga echipă de la Căușeni, Mihai Cucereanu, director executiv Centrul Contact-Cahul (inclusiv pentru suport tehnic), Valeriu Baban, șef, Direcția Generală Învățământ Cahul, Vitalie Vîntu, Centrul de Sănătate Publică Cahul, Sergiu Cornea, rector USCH „B.P. Hasdeu”, Elena Bibic, șef secție educație, Colegiul de Medicină Cahul, Oleg Miron, director, ȘPT nr. 1 Cahul, Ecaterina Miron, directoare, ȘPT nr. 2 Cahul, Olga Pereverzev, directoare filială CCI Cahul, Valentina Cornea, dr., conf. univ., USCH „B. P. Hasdeu”, Agnesa Grecova-Grosu, Președintă, AO „Luceafărul Sudic”, Svetlana Busuioc, directoare executivă, AO „Active Women”, Vladimir Lîsenco, membru CRP Cahul, Iacob Ajder, reprezentant AO ACTIE Cahul, Nicolae Minciuna, SRL Minalia Fowl.
–-

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova” care este cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Sud partenerii proiectului sunt Centrul „Pro-Europa” Comrat împreună cu Institutul Regional pentru Dezvoltare Economică „REDI”, care implementează proiectul „Sprijinirea implicării societății civile în procesele de construire a infrastructurii anticorupție în Regiunea Sud a Republicii Moldova”.

Asociația pentru Combaterea Izolării Informaționale „ECOU” este beneficiar al Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene și al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementează proiectul „Împreună cu cetățenii pentru combaterea corupției în comunitățile locale din raioanele Cahul și Căușeni”.

Sursa: Asociația pentru Combaterea Izolării Informaționale „ECOU”

Publicat de Admin

Mihai Crețu - jurist, voluntar, bibliofil și iubitor de călătorii

Un gând despre „Lansarea oficială a proiectul „Împreună cu cetățenii pentru combaterea corupției în comunitățile locale din raioanele Cahul și Căușeni”

Lasă un comentariu